Thema

Je kunt verschillende thema's aan eten & drinken besteden. Zo heb je een wijnproeverij in een wijnbar, een tapasrestaurant, een pizzarette thema restaurant of een je kunt een benefit diner organiseren. Het belangrijkste is dat je indruk maakt op je gasten. Geef ze iets om het met hun vrienden over te hebben (en berichten te plaatsen op Instagram of andere social media).

Dus hoe maak je een bezoek aan jouw pop-up onvergetelijk?

Dit kun je doen door aandacht te besteden aan:

  • Hoe je het eten en drinken presenteert
  • Rekening houdt met het milieu
  • Smaken en trends
  • Geef de gast wat het wil
  • Kiest voor lokaal eten
  • Zorgt dat het exclusief is

Zo heb je een goed begin.

Laten we kijken hoe je een eten & drinken plant in je pop-up thema:
Geef de gast wat hij wil
De eerste stap voor een succesvol te zijn bij de gasten is rekening houden met wat ze willen.
Mensen die vaak vaak komen willen wel eens wat anders. Kom erachter hoe je indruk op je gasten kunt maken door anders te zijn. Dit maakt jouw gelegenheid gedenkwaardig.

Bij sommige religies mogen de mensen geen rund, varken of schaaldieren. Vegetariërs en veganisten zijn niet blij met een buffet met alleen maar vlees. En in geval van een allergische reactie door noten is het feest zomaar voorbij.

Zorg dat het exclusief is
Iedereen voelt zich graag bijzonder. Verwelkom ze bijvoorbeeld persoonlijk of beperkte zitplaatsen zorgen ook voor een gevoel van speciaal zijn.

Presentatie is belangrijk
Van je hoofdthema verwachten de gasten iets heel bijzonders. Presenteer het met flair en de beste ingrediënten. Voeg wat kleur toe zodat het er sprankelend uitziet!
Gebruik de kleuren van verschillende producten in je voordeel. Als iets er saai uitziet (zoals geroosterde kip met aardappelen), dan moet je wat kleur toevoegen. Met iets roods of groens kom je een heel eind. Het is ook belangrijk om de tafel en borden te versieren. Met tafeldecoratie scoor je makkelijke punten en het zal het thema van je bedrijf ook kracht bijzetten.

Maak je menu divers
Jij bent misschien heel tevreden met jouw smaak als het om eten gaat, maar er is geen garantie dat je gasten net zo enthousiast zullen zijn. Daarom is het een goed idee om de gasten een keuze te laten maken uit minimaal twee verschillende voorgerechten, hoofdgerechten en desserts.

Haal je producten van lokale bronnen
Iedereen houdt van producten die uit de buurt komen. Je kan je daarin heel erg goed onderscheiden. Kijk of je lokale specialiteiten kunt vinden, die een blijvende indruk bij je gasten zullen achterlaten. Hou dus rekening met het seizoen en het thema.

Denk aan het milieu
Misschien heb je gemerkt dat plastic rietjes verdwijnen uit eetgelegenheden in Nederland. Denk na over verschillende zaken om milieu bewust bezig te zijn. Laat dit je gasten ook weten. Zo kun je bijvoorbeeld minder vlees of insecten op je menu zetten.

Milieuvriendelijkheid kan zelfs onderdeel van het thema van je evenement worden.